söndag 28 september 2014

Kladdkakecookies

Nyaste numret av tidningen Hembakat dök ner i brevlådan och där hittade jag detta smarriga recept! 
Jag hade ingen mörkblockchoklad hemma men jag använde ljus och tillsatte lite mer kakao och det blev bra :) Nästa gång ska jag testa att grädda dem lite kortare tid kanske 10 minuter så att det blir lite mer kletiga inuti.
Har tyvärr ingen bild då vi åkte iväg och käkade middag med kompisar och kakorna fick följa med dit.

Kladdkakecookies
50 g rumsvarmt smör
1½ dl farinsocker
1 dl strösocker
2 ägg
1 tsk vaniljsocker
½ dl kakao
1 nypa salt
150 g smält mörk choklad
1 tsk bakpulver
2½ dl vetemjöl

1. Vispa smör, farinsocker och socker. Tillsätt äggen och vispa en stund till

2. Tillsätt vaniljsocker, kakao, salt och choklad. Blanda bakpulver och vetemjöl och rör ner i smeten. 

3. Låt smeten vila i kylen i ca 15 minuter , jag glömde det men det blev bra ändå. Sätt ugnen på 175 grader

4. Klicka ut 1 msk smet till varje kaka på en bakplåtspappers klädd plåt, de flyter ut lite så placera inte dem för nära varandra. 

5. Grädda mitt i ugnen i 12- 13 minuter. 

3 kommentarer:

  1. Det lät väldigt gott! Det ska jag nog prova att baka någon gång faktiskt! :D
    ps: snygg bild under "Välkommen", uppe till höger ;)

    SvaraRadera
  2. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

    SvaraRadera