söndag 29 maj 2011

Muffins med florsocker glasyr

Bakade muffins  för nån dag sen. Både stora muffins och så invigde jag min muffins form i silikon som ger lite mindre muffins :) Tror att man måste grädde muffinsen i silikon formen lite längre för mina blev lite kletiga så när jag tog ur dem ur formen blev de lite halv trasiga.

De stora med glasyr av florsocker, vatten blandat med lila livsmedelsfärg och till sist lite viol essens. Som garnering  kanderade violer.

De mindre har också glasyr och vatten  blandat med livsmedelsfärg. Men med turkos blå och grön livsmedelsfärg. Och lite fint strössel som garnering.

Smeten till muffinsen är från Leila Lindholms bok a piece of cake. Det receptet hittar du här: http://www.thean.se/2011/05/vaniljmuffins-med-viol-frosting.html
Men för en gångs skull så hade jag citron i ,som det står i original receptet, å vad gott det blev!

lördag 28 maj 2011

Anteckningsbok

Köpte en vit vanlig anteckningsbok igår, den var nedsatt till 15 kr eftersom plasten utanpå var bubblig istället för slät.
Jag klädde om den i fin kartong istället. Mycket billigare än att köpa en färdig anteckningsbok som jag gillar.


 Innan vit vanlig anteckningsbok eftersom den var bubblig på fram och baksida.







Framsidan efter att jag mätt ut och limmat fast en bit fin kartong








Baksidan efter










Helhets bild på det färdiga resultatet

tisdag 24 maj 2011

Blandad kräm

Hade lite fruktcocktail och konserverade persikohalvor över. Min smarta sambo kom på igår när vi skulle sova att du kan ju göra kräm av det!

Såhär kommer ett recept på en blandad kräm.
  • 3 konserverade persikohalvor 
  • ca 3½-4 dl fruktcocktail
  • lite mer än en dl frysta jordgubbar
  • 5 dl vatten
  • ½ dl strösocker
Koka upp vatten och socker i en gryta

Lägg i frukten/bären låt koka upp

Koka i ca 8 minuter eller tills jordgubbarna är tinade. (Jag mosade jordgubbarna medan de kokade för att jag helt enkelt tycker det är godare)

Ställ  grytan åt sidan

Blanda 3 msk vatten och 3-4 msk potatismjöl och häll ner i grytan under omrörning

Låt endast koka upp, ställ genast åt sidan

Klart att äta

vaniljmuffins med viol frosting

Nu äntligen kommer ett recept, denna gången med ett cupcake recept från Leila Lindholms bok a piece of cake. 
Frostingen är i grunden från samma bok, men jag har lagt till violessens och jag gjorde den utan citronsaft men det tror jag man måste ha med för det blev väldigt sött.
Och designen eller vad man ska säga med den lila färgen och blommorna är mitt eget påhitt.

Muffins
  • 3 ägg
  • 2½ dl strösocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 100 g smör
  • 1 dl mjölk 
  • 3½ dl vetemjöl 
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 nypa salt 
  • ( I original receptet skal och saft av en citron, men det brukar jag utesluta) 
 Sätt ugnen på 175 grader

Vispa ägg, strösocker och vaniljsocker vitt och pösigt


Smält smöret och häll i mjölken och blanda det med ägg smeten

Blanda vetemjöl, bakpulver och salt och vänd försiktigt ner det i smeten

( om du vill ha citron i blanda ner  rivet skal och saft av en citron)

Fyll muffinsformar till två tredejedelar med smet

Grädda mitt i ugnen ca 15 minuter

Låt svalna

Frosting 
  • 60 g mjukt smör
  • 5 dl florsocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 msk citronsaft 
  • 100 g philadelphaost
  • violessens 
  • Karamell färg/ livsmedelsfärg lila 
Blanda alla ingredienser, förutom karamellfärgen

Blanda en liten del av frostingen lite mörkare lila och den större delen av frostingen lite ljusare lila

Bred ut frostingen på de svalnade muffinsen och spritsa till sist ut små " blommor" av den mörkare lila frostingen

Lycka till !

torsdag 19 maj 2011

hej igen

Jag ber så mycket om ursäkt att jag inte skrivit på ett tag. Faktiskt inte på hela Maj ! Men nån dag framöver ska jag lägga in recept på vanilj muffins med viol glasyr/ frozting. Och kanske något mer recept också :)