Receptet är hämtat ur sju sorters kakor av ica bokförlag (tryckt 2005)
Ingredienser
- 100 g smör
- 3 dl socker ( strösocker)
- 2 ägg
- 5 dl vetemjöl
- 1 tsk bakpulver
- 1 tsk bikarbonat
- 1 tsk ingefära
- 2 tsk kanel
- 2 bananer ca 400 g ( jag hade i ca 3½ banan eftersom det blev ca 400 g )
- ½ dl starkt kallt kaffe
Sätt ugnen på 175 grader och smörj och bröa en hålform, ca 1½ liter.
Rör matfett och sockret poröst. Tillsätt ett ägg i taget.
Blanda mjölet, bakpulvret, bikarbonaten, ingefäran och kanelen, tillsätt blandningen i smeten.
Mosa bananerna, tillsätt dem och kaffet.
Grädda kakan i nedre delen av ugnen ca 1 tim.
Låt kakan kallna.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar