tisdag 11 januari 2011

Banankaka

Idag bakade jag banankaka :) så mina jobbarkompisar fick en alldeles varm och nybakad banankaka idag när jag började jobba kl 14 :) Jag använde min Assistent Ankarsrum med plastbunken och dubbelvispen när jag bakade kakan. Att tänka på med detta recept är att smöret gärna får  ligga framme ett tag så att det inte är så hårt. Bilden är gammal på en sedan tidigare bakad banankaka, ursäkta de fina bruna bananerna ;)

Receptet är hämtat ur sju sorters kakor av ica bokförlag (tryckt 2005)

Ingredienser
  • 100 g smör
  • 3 dl socker ( strösocker)
  • 2 ägg
  • 5 dl vetemjöl 
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 tsk bikarbonat
  • 1 tsk ingefära
  • 2 tsk kanel 
  • 2 bananer ca 400 g ( jag hade i ca 3½ banan eftersom det blev ca 400 g )
  • ½ dl starkt kallt kaffe

Sätt ugnen på 175 grader och smörj och bröa en hålform, ca 1½ liter.

Rör matfett och sockret poröst. Tillsätt ett ägg i taget.

Blanda mjölet, bakpulvret, bikarbonaten, ingefäran och kanelen, tillsätt blandningen i smeten.

Mosa bananerna, tillsätt dem och kaffet.

Grädda kakan i nedre delen av ugnen ca 1 tim. 

Låt kakan kallna.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar