onsdag 26 januari 2011

Theans Äppelkräm med Flädersaft

Igår blev det äppelkräm till middag :) Tog äppelkräm receptet ur Vår kok bok som inspiration,  men halverade receptet och la till lite saft och tog bort lite vatten och socker. Råkade glömma att halvera potatismjöls mängden så jag hade i 2 msk och då blev den endast lite för tjock så min rekommendation är att helt enkelt ta 1½ msk.

Så här i efterhand tycker jag att den smakade lite lite så om ni gör detta recept så kan ni kanske plussa på  kanske l - ½ dl äpplen. Men det gör man såklart som man vill beroende på hur man vill :)

Theans Äppelkräm med Flädersaft
  • 5 dl Äpplen skurna i små bitar ( utan kärnhus såklart :) ) 
  • 1½ dl saft , jag tog Önos citron druva Fläderblomsaft
  • 2½ dl kallt vatten
  • 1/4 dl strösocker
  • 1½ msk potatismjöl
  • 2 msk kallt vatten
Häll äpplena, saften och 2½ dl vatten och socker i en kastrull koka upp och låt sedan små koka i ca 15 minuter, eller helt enkelt tills äpplena blivit mjuka.

Ställ kastrullen åt sidan.

Rör ut potatismjölet i ca 2 msk kallt vatten och tillsätt det under omrörning i kastrullen

Låt krämen endast koka upp.

Klar att äta. Som den är eller med mjölk :)
Inga egna äpplen men de var så fina att jag inte bara kunde gå förbi  :)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar