tisdag 15 februari 2011

Arraksbollar

Receptet är hämtat ur boken sju sorters kakor av ICA bokförlag. Enkel sats ger ca 20 stycken men jag dubblade receptet.

Arraksbollar ( dubbelstats) 

  • 200 g smör 
  • 2 dl florsocker
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 4 msk kakao
  • ca 7 dl småkaks och sockerkakssmulor (jag hade 1  överbliven köpt tårtbotten det gav ca 5 dl smulor + ca 2 dl Brago kex smulor)
  • Arraksessens efter smak ( jag tror jag tog ca 2 tsk men jag ska återkomma senare med rätt siffra, läs annars på flaskan) 
Garnering
  • Chokladströssel 
Gör så här:
Rör smör, florsocker, vaniljsocker och siktat kakaopulver poröst.

Tillsätt kaksmulorna och rör till allt är väl blandat.

Smaka av med arraksessens och ställ kallt en stund.

Forma "degen" till små runda bollar. Rulla i chokladströssel.

Lägg ev. de små bollarna i små formar och låt stå en stund i kylen.

Min sambos omdöme blev " bättre än köpta"

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar