tisdag 29 mars 2011

Hemmagjorda chips

Hej på er =)

Har fått önskemålom receptet på hemmagjorda chips :)

Mina blev inte 100% bra men ja tror jag skulle ha vänt dom efter halva tiden.

Det finns olika alternativ på hur man gör chips ett är att göra som jag att tillaga dem i ugnen. Ett annat är att fritera dom i kastrull. Men då måste man vara noga med att inte koka oljan så att det börjar brinna, ej ha fläkten på och ha ett lock nära till hands om det skulle börja brinna  Har ej prövat att fritera chips själv men såg ett bra recept här: http://www.underbaraclara.nu/162702/2009/12/04/egna-chips/  detta recept ska jag nog pröva nästa gång :)


Ingredienser till Potatischips
  • Potatis
  • Rapsolja 
  • Kryddor ( jag hade salt& paprikapulver på några och salt& pepparmix på de andra
Gör så här:

Tvätta potatisarna

Behåll skalet på och skiva potatisen med en osthyvel ( går nog ännu bättre i en matberedare)

Lägg potatisskivorna på en plåt häll/pensla på rapsolja och strö över valfria kryddor

Jag hade ugnen på 200 grader och gräddade dem i ca 20  minuter näst högst upp
i ugnen. Men jag tror att det är bättre att vända dom efter halva tiden och ev. grädda dem mitt i ugnen.
De ska få färg och bli krispiga :)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar