torsdag 24 mars 2011

Theans Långpannebröd

Theans Långpannnebröd 

  • 10- 11 dl rågsikt
  • 3 dl grahamsmjöl 
  • 3 dl havregryn
  • 1 dl rågflingor
  • ½ dl krossat linfrö ( finns att köpa i vanlig mataffär )
  • 1 dl aprikoser klippt i små bitar
  • 1 dl plommon klippt i små bitar
  • 6 tsk bikarbonat
  • 1½dl sirap
  • 1 liter mild naturell yoghurt 

Gör så här:

Blanda alla ingredienserna i en bunke och rör om tills allt blandats

Häll sedan ut degen på en bakplåtsklädd långpanna, degen är väldigt tung och kletig men så ska det vara

Platta ut degen med mjölade händer

Skär sedan i rutor med en degskrapa

Grädda i 225 grader i ca 25 minuter i nedre delen av ugnen

 Låt svalna under en bakduk och bryt/skär sedan brödet i rutor





 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar