fredag 23 december 2011

Saffransskorpor och Chokladskorpor med apelsin

Ingredienser Saffransskorpor ( orginal recept från boken " a piece off cake" men jag har gjort om det lite. ) 


  • 100 g smör   
  • ½ g saffran 
  • 2 st ekologiska ägg
  • 1.5 dl strösocker 
  • 5 dl vetemjöl 
  • 1.5 tsk bakpulver 
  • 1 dl hackad  sötmandel
Gör så här: 
Sätt ugnen på 175 grader.



Smält smöret tillsammans med saffran, häll över i en bunke och rör ner äggen

Blanda de torra ingredienserna med hackad sötmandel och vänd ner det i bunken
Forma degen till 3 längder och lägg dem på en plåt 

Grädda dem i mitten av ugnen i cirka 25 minuter

Ta ut dem och sänk temperaturen till 125 grader

Skär längderna i 1 centimeter tjocka skivor och lägg tillbaka dem på plåten

Torka skorporna i mitten av ugnen i cirka 10 minuter 
_________________________________________



Ingredienser Chokladskorpor med apelsin
  • 1 dl sötmandel
  • 100 g smör
  • 1½ dl strösocker 
  • 2 ägg
  • 4-5 dl vetemjöl 
  • 1 dl kakao
  • 1½ tsk bakpulver 
  • skalet av 1 apelsin
Gör så här:
Smält smöret 

Häll över smöret i en bunke och rör ner äggen

Blanda de torra ingredienserna med hackad sötmandel och rivet apelsinskal och vänd ner det i bunken

Forma degen till 3 längder och lägg dem på en plåt 

Grädda dem i mitten av ugnen i cirka 25 minuter


Ta ut dem och sänk temperaturen till 125 grader

Skär längderna i 1 centimeter tjocka skivor och lägg tillbaka dem på plåten

Torka skorporna i mitten av ugnen i cirka 10 minuter

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar