torsdag 18 september 2014

Chokladbiskvier i långpanna

Idag blev det chokladbiskvier i långpanna :) recept hämtat här
De är inte färdiga ännu men jag hoppas de blir goda =D

Chokladbiskvier i långpanna
Botten
  • 500 g mandelmassa
  • 3 äggvitor

Smörkräm:
  • 225 g smör
  • 3 dl florsocker
  • 3 äggulor ( jag uteslöt dem eftersom min man inte äter råa ägg) 
  • 3 msk kakao

Garnering:

  • 175 g mörk choklad


Instruktion:
Botten:
Riv mandelmassan. Rör ihop äggvitor och mandelmassa till en fin smet. Lägg i en bakplåtsklädd plåt.
Grädda på 200 grader i ca 10-15 minuter.
Låt svalna. Det är viktigt att botten är riktigt kall innan du brer på smörkrämen!

Smörkräm:
Rör ihop smör och florsocker. Blanda ner äggulor och kakao. Bred ut krämen på bottnen.
Ställ i kylen/frysen så att det stelnar.


Smält chokladen över vattenbad eller i micro.
Häll över kakan och låt stelna igen.

Skär i rutor med en varm kniv, annars spricker chokladen.
Förvara i kylen eller frysen.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar