torsdag 25 september 2014

Kuvertbröd med ost & oregano

Hittade ett recept på kuvertbröd med ost & oregano i tidningen hembakat (nr 2 2014)
Nedan receptet som det stod i tidningen. Men jag hade  i vaniljyoghurt istället för filmjölk och socker. Jag gjorde dubbelsats och jag tycker att jag hade i mer än max mängden mjöl. Använde litermått så jag fyllde den full sen har jag inte riktigt koll på hur mycket det blev i slutändan.
Om jag gör dem fler gånger ska jag nog pensla på ägg innan de ska in i ugnen och he på osten och oreganon då. Nu ramlade osten lätt av bullarna.
Jag tycker att brödet blev okej, ingen direkt smaksensation men inte heller dåligt. Min man gillade det =D

25 g jäst
1½ dl vatten fingervarmt
1 tsk socker
½ tsk salt
2 tsk oregano
25 g smör
5-7 dl vetemjöl

Garnering
Riven ost
oregano

1. Smula ner jästen i en bunke och tillsätt vatten och filmjölk. Rör om tills jästen löst upp

2. Tillsätt socker, salt, oregano, smör och lite mjöl, lite i taget.
Knåda degen kraftigt i några minuter. ( jag brukar köra degen i maskin i ca 5 minuter efter att allt är i)
Låt jäsa under bakduk i ca 45 minuter

3. Rulla bollar av degen och lägg dem i aluminiumformar. Skär ett kryss i dem och strö på riven ost och oregano

4. Låt bröden jäsa under bakduk i ca 30 minuter. Sätt ugnen på 230 grader

5. Grädda bröden mitt i ugnen i ca 12-14 minuter
Låt dem svalna i formarna






Inga kommentarer:

Skicka en kommentar