onsdag 10 december 2014

Havrebaguetter

Igår bakade jag havrebaguetter från ett recept i Tidningen Hembakat. Så himla bra tidning!

Nästan som alltid när jag bakar så ändrar jag lite i receptet. I ursprungsreceptet var det hälften vatten, hälften mjölk. Sen tillsatte jag honung för att jag vet att jästen behöver något sött för att jäsa bra :)

Ingredienser:
25 g jäst
4 dl mjölk fingervarmt
1½ tsk salt
1 msk honung
25 g smör, smält
2 dl havregryn
2 dl rågmjöl
6-7 dl vetemjöl

Smula ner jästen i en bunke och tillsätt den fingervarma mjölken, rör tills jästen har löst upp sig

Tillsätt övriga ingredienser, mjölet tillsätter du lite i taget

Om du kör degen i maskin så brukar jag köra den i ca 5 minuter

Låt degen jäsa under bakduk i 50-60 minuter

Knåda degen och dela den i 4 delar som du formar till längder ca 30 cm långa och lägg dem bredvid varandra på en bakplåts klädd plåt.

Låt jäsa i ca 30 minuter och sätt ugnen på 225 grader

Pensla baguetterna med vatten och strö över havregryn

Grädda mitt i ugnen ca 15 minuter




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar