tisdag 3 februari 2015

Fetaostbiffar

Min man han äter inte kött men jag gör ju det och en favorit på en kötträtt är fetaostbiffar:)

Fetaostbiffar
8 stora
1 dl ströbröd
2 dl mjölk
1/2 gul lök
1 vitlöksklyfta
1 ägg
3 msk färsk basilika
1 tsk salt
500 g blandfärs
150 g fetaost
1 tomat
svartpeppar
 Och recept på en god sås som är god att ha till :) Bara att röra ihop Sås
2 dl crème fraiche
1/2 dl chilisås
1 vitlöksklyfta
salt, peppar 

Rör ihop ströbröd och mjölk och låt det svälla i 10 minuter. Finhacka löken och blanda ner den tillsammans med riven vitlök, ägg, hackad basilika, salt och nymalen svartpeppar. Rör ner färsen och vänd sist i tomat och fetaost i stora tärningar.


Forma 8 stora biffar och stek i smör på medelvärme. Recept från Min Goda Sida


Och som alltid ändrar jag lite så jag brukar aldrig ha i gul lök men denna gången hade jag i lökpulver. Sen så tog jag vitlökspulver istället för vitlök och torkad basilika istället för färsk. Och jag brukar göra många små istället för 8 stora:)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar