torsdag 5 februari 2015

Sjudna maränger

Har ju glömt att skriva att i förrgår testade jag på att göra maränger. Jag har prövat tidigare ock med liknande recept och det brukar bara bli platta och brunaktiga små maränger. Så denna gång testade jag på ett nytt recept. Sjudna maränger för att att de skulle bli så där härligt sega inuti.
Och det lyckades! Underbart =D

Recept från coop sjudna maränger om nån vill kika på original receptet ;)

Ingridienser
3 äggvitor
1,5 dl strösocker

Sätt ugnen på 125 grader

Häll äggvitor och socker i en skål eller liten kastrull av metall. Sätt den över en kastrull med kokande vatten ( vattenbad) och vispa helst med elvisp 5- 10 minuter, ( i receptet kan man använda en kökstermometer och vispa tills den visar 60-70 grader)  jag vispade med elvisp i ca 7 minuter.

Ta skålen från värmen och fortsätt vispa till den kallnar och blir riktigt tjock.

Om du vill så kan du göra som jag och röra ner lite livsmedelsfärg och inte röra i det helt så att det blir lite marmorerat

Klicka ut smeten på en bakplåtspappersklädd plåt och sätt in mitt i ugnen i ca 30 - 40 minuter. Jag tog ut mina efter ca 35 minuter men när jag smakade dem ett tag efter så var de lite ogräddade inuti så jag satte in den på eftervärmen i ugnen sen fick de vara där ca 1 dygn ;) mest för att jag gjorde dem på kvällen och dagen efter glömde jag av dem tills jag kom hem på kvällen ;)Inga kommentarer:

Skicka en kommentar