onsdag 20 april 2011

Theans kletiga kaka

Theans kletiga kaka

Börja med att koka vatten häll i 2 dl mandel och låt sjuda nån minut och ta sedan bort skalet från mandel.
Hacka sedan mandeln grovt.


Ingredienser botten :
  • 100 g rumsvarmt smör
  • 1 dl rörsocker
  • 2 msk ljus sirap 
  • 2 msk kakao ( ev. lite mer om man vill ha lite mer chokladsmak )
  • 2 dl vetemjöl
  • ½ tsk bikarbonat
  • 1 tsk vaniljsocker
 Rör smör, socker, och sirap riktigt poröst

Blanda vetemjöl, kakao, vaniljsocker och bikarbonat, blanda sedan ner det i ägg smeten

Platta ut degen på en bakplåtspappers klädd plåt.

Grädda i 175 grader mitt i ugnen ca 5 minuter

Ingredienser kolasmet:
  • 100 g smör
  • 100 g socker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 2 msk sirap
  • 3-4 msk vetemjöl
Blanda alla ingredienserna sjud en stund tills den blir lite tjock .

Häll sedan smeten över den förgrädda chokladbotten och bred ut.

Sprid ut den hackade mandel jämt över hela kakan

Grädda i 175 grader mitt i ugnen i ca 10-15 minuter

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar