Börja med att koka vatten häll i 2 dl mandel och låt sjuda nån minut och ta sedan bort skalet från mandel.
Hacka sedan mandeln grovt.
Ingredienser botten :
- 100 g rumsvarmt smör
- 1 dl rörsocker
- 2 msk ljus sirap
- 2 msk kakao ( ev. lite mer om man vill ha lite mer chokladsmak )
- 2 dl vetemjöl
- ½ tsk bikarbonat
- 1 tsk vaniljsocker
Blanda vetemjöl, kakao, vaniljsocker och bikarbonat, blanda sedan ner det i ägg smeten
Platta ut degen på en bakplåtspappers klädd plåt.
Grädda i 175 grader mitt i ugnen ca 5 minuter
Ingredienser kolasmet:
- 100 g smör
- 100 g socker
- 1 tsk vaniljsocker
- 2 msk sirap
- 3-4 msk vetemjöl
Häll sedan smeten över den förgrädda chokladbotten och bred ut.
Sprid ut den hackade mandel jämt över hela kakan
Grädda i 175 grader mitt i ugnen i ca 10-15 minuter
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar