tisdag 24 maj 2011

Blandad kräm

Hade lite fruktcocktail och konserverade persikohalvor över. Min smarta sambo kom på igår när vi skulle sova att du kan ju göra kräm av det!

Såhär kommer ett recept på en blandad kräm.
  • 3 konserverade persikohalvor 
  • ca 3½-4 dl fruktcocktail
  • lite mer än en dl frysta jordgubbar
  • 5 dl vatten
  • ½ dl strösocker
Koka upp vatten och socker i en gryta

Lägg i frukten/bären låt koka upp

Koka i ca 8 minuter eller tills jordgubbarna är tinade. (Jag mosade jordgubbarna medan de kokade för att jag helt enkelt tycker det är godare)

Ställ  grytan åt sidan

Blanda 3 msk vatten och 3-4 msk potatismjöl och häll ner i grytan under omrörning

Låt endast koka upp, ställ genast åt sidan

Klart att äta

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar