måndag 13 juni 2011

Rabarbersaft

Hej  :)
Ska både flytta och gifta mig i Juli så är inte så bra på att skriva här på bloggen nu......men idag har jag iallafall gjort Rabarbersaft från Underbara Claras almenacka. Men jag hade inga citroner hemma så istället för 2 tsk citronsyra så hade jag i 4 tsk. Jag sköljde även ur mina glasflaskor och la dem i ugnen och satte därefter på ugnen på 100 grader. Sedan trog jag fram dem när saften skulle hällas upp.
Har dock inte smakat den än så vi får se hur den smakar.

Rabarbersaft
  • 1 kg rabarber
  • 1½ l vatten 
  • 5 dl strösocker
  • 2 tsk citronsyra 
  • saft av 2 citroner ( hade inga citroner så jag hade i 4 tsk citronsyra sammanlagt istället)
Skölj och skär raberbarna i små bitar och låt koka i vattnet 15 minuter, utan att röra om.

Sila saften och koka upp den tillsammans med resten av ingredienserna.

Häll på väl rengjorda flaskor


Spädes efter smak

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar