lördag 25 september 2010

Cornflakesdrömmar & Tekakor

Igår fick jag ett infall att baka farmors cornflakesdrömmar 1½ timme innan jag skulle börja jobba. Så mina arbetskamrater blev bjudna på nybakade kakor =) En arbetskamrat sa ungefär så här : "de smakar som sådana man får på konditori" Det tog jag som en komplimang.

Farmors Cornflakesdrömmar ca 40 stycken
Ingredienser
 • 100  g Smör
 • 2 dl Strösocker
 • 4 dl Vetemjöl
 • 1 tsk Hjorthornssalt
 • 1 dl Olja ( jag brukar använda vanlig rapsolja)
 • 2 dl Cornflakes ( ev kan man behöva tillsätta lite mer) 
Sätt ugnen på 175 grader.
Arbeta ihop alla ingredienser till en deg. Rulla sedan degen till små bollar och lägg dem sedan på en bakplåtspappersklädd plåt.
Grädda mitt i ugnen i ca 15 minuter.

Nu ikväll så har jag bakat tekakor får se hur de smakar för just nu är andra plåten i ugnen.

Recept på tekakor
 • 2 ½ dl strösocker
 • 200 g smör
 • 2 tsk salt
 • 2 pkt jäst
 • 1 L kallt vatten
 • Knappt 1 påse vetemjöl ( 2 kg`s. Jag använde en kombination av vanligt vetemjöl & rågsikt) 
Rör ihop alla ingredienserna. Baka ut på en gång. Dela degen i 5 delar sedan vardera deghalva i 4 bitar. Rulla sedan bollar som du lägger på en plåt och därefter plattar ut och naggar dem med en gaffel. Låt jäsa i 1 timme under bakduk.
Grädda i 225 grader varm ugn mitt i ugnen i ca 10-15 minuter.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar